HELISKI LOCATIE / TERREIN

Ondek het ongelofelijke Heliski gebied van Last Frontier.

We hebben 2 Heliski gebieden gelegen in Northern British Colombia.

Bell 2 Lodge ligt 360km ten noordweste van Smithers, Britisch Colombia. Het resort is gelegen langs de Stewart Cassiar Highway.

Ripley Creek Inn ligt 310 km ten noordweste van Terrace, British Colombia. De kleine stad Stewart is gelegen aan het einde van het Portland Kanaal, tegenover Hyder in Alaska. Vanuit Ripley Creek opereren wij in het zuidelijke gedeelte van onze Heliski gebied.

ski area

Enkele cijfers

Last Frontier Heliski gebied is niet alleen groot. Er valt tussen 20m en 30m verse sneeuw per jaar. Hoe groter het gebied, hoe meer Heliski opties voor U.

snowfall diagram

Sneeuwval

De gemiddelde sneeuwval per seizoen op 1600 meter hoogte bedraagt van 20m tot 30m. De gemiddelde dikte van de sneeuwlaag bedraagt 4 meter. Het is niet ongewoon om zelfs sneeuwlagen te hebben van meer dan 6 meter dikte.

Temperaturen

Temperaturen zijn meestal zeer gunstig voor Heliski en bedragen tussen -5°C tot -20°C. In de slechtste momenten kan er een korte regenbui voordoen en perioden waar de temperatuur zakt tot -30°C.

Sneeuwcondities

In 75% van het seizoen zijn de sneeuwcondities excellent tot zeer goed. We wensen de aandacht te vestigen dat het skiën kan variëren tussen “het beste dat U ooit hebt meegemaakt” tot “uitdagend maar zwaar”. Onze gidsen streven altijd naar het zoeken van de beste sneeuw en afdalingen. Vanwege de grootte van ons Heliski domein, de oneindige keuzes en goede condities, vinden onze gidsen meestal waarom onze gasten kiezen voor Last Frontier Heliski.

Slechte dagen

Gemiddeld beslist Moeder Natuur over 1 dag per week waar een te grote sneeuwval of te laag wolkendek ons niet toelaat te vliegen. Mocht U dit overkomen, dan zijn er voldoende activiteiten om Uw dag in de Lodge aangenaam door te brengen. Waarschijnlijk zal U gewoon kiezen voor de Jaccuzi om Uw spieren te ontspannen!!

Terrain

Hiervoor gaat ieder skier op bedevaart. Groots gletsjerterrein, fantastische bostrajecten en alles wat er tussen in zit. De keuze is haast ongelimiteerd. Een klein deel van het terrein dat U zal overwinnen...

ski area map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×