VEEL GESTELDE VRAGEN

We hopen dat wij het antwoord hebben gegeven op Uw vragen. Zo niet, stuur een aanvraag.

Q: Waar is Last Frontier Heliskiing gesitueerd?

Het Last Frontier Heliskigebied ligt op 3,5 uurtjes rijden ten noordwestelijk van Smithers, British Columbia

Bell 2 Lodge ligt 360km ten noordwestelijk van Smithers, Britisch Colombia. Het resort is gelegen langs de Stewart Cassiar Highway en ons thuis tijdens de winterperiode.

Ripley Creek ligt 310 km noordwestelijk van Terrace, British Colombia. De kleine stad Stewart is gelegen aan het einde van het Portland Kanaal, tegenover Hyder in Alaska. Dit is onze tweede basis voor Heliski in onze 2,2 miljoen hectaren groot skigebied. Controleer Locatie

Q: Geeft U groepskortingen

Voor groep aanbiedingen, neem dan contact op met ons hoofdkantoor!

Q: Geeft U voordelen als nieuwe gasten worden geintroduceert aan Last Frontier Heliskiing?

Ja. Introduceer uw vrienden om te gaan Heliskiën/boarden met Last Frontier en ontvang skikrediet voor Uw volgende vakantie met ons. Voor elke nieuwe skiër/boarder die boekt bij Last Frontier ontvangt U 500$ CAD. Dit bedrag kan gebruikt worden als betaling van elke formule of dienst van Last Frontier voor de volgende 3 seizoenen.

^ terug naar boven

Q:Hoe worden groepen gekozen?

Groepen worden gekozen door het gewicht, en het vermogen / skiën stijl voorkeur. We proberen altijd groepen die samen op vakantie, skiën of rijden samen te houden, maar er is geen garantie van dit tenzij je geboekt op een privé-tour.

^ terug naar boven

Q: Zijn binnenlandse vluchten inbegrepen in de prijs?

Neen. Of U met ons skied vanuit Bell 2 Lodge of Ripley Creek Inn, binnenlandse vluchten zijn niet inbegrepen in het Heliski package. Wij kunnen deze vluchten voor U boeken maar het is meestal voordeliger om deze vluchten deel te laten uitmaken van Uw reisplan naar en van Vancouver.

Q:Zijn skis inbegrepen in mijn Last Frontier Heliskiing package?

Ja, ook de skistokken. Tevens inbegrepen zijn de lawine zenders/ontvangers en het ABS airbagssystem. Uw ski’s worden aangepast en onderhouden door ons technisch team. Indien gewenst bent U vrij om Uw eigen ski’s mee te brengen. Kijk naar Safety and Gear pagina voor alle info.

^ terug naar boven

Q:Kunnen skiërs en snowboarders samen skiën?

Ja, we mengen groepen. Als er problemen zouden ontstaan, zal de gids hieraan het nodige wijzigingen. Of je nu op 1 lat staat of of 2 latten, iedereen maakt plezier en geniet van hun “turns”. Meestal gaan skiêrs eerst zodat snowboarders wat meer ruimte krijgen om snelheid te maken.

Q: Kan ik mijn snowboard meebrengen?

A:Ja, U moet Uw snowboard meebrengen. Beide Lodges hebben maar een kleine keuze uit snowboards. Het is handig om wat wisselstukken van je snowboard mee te brengen om eventuele defecten te laten herstellen door ons technisch team. Kijk naar Safety and Gear pagina voor alle info.

Kunnen niet-skiërs mee?

Ja. Als zij kunnen genieten van relaxen in een prachtig berglandschap. Niet-skiërs logeren in onze beide lodges afhankelijk van de beschikbaarheid. Voor prijzen, gelieve ons te contacteren.

^ terug naar boven

Q: Ben ik bereikbaar tijdens mijn verblijf in de Lodges?

Ja. Zowel in Bell 2 Lodge als Ripley Creek bent U bereikbaar. Alle kamers hebben eigen telefoon. De receptie beschikt over een fax.

Bell 2 Lodge: Tel: +1 250-275-4770 Fax: +1 250-275-4912

Ripley Creek Inn: Tel: +1 250-636-2610 Fax: +1 250-636-2622

Q: Wanneer zijn de beste condities?

Dit is een moeilijk te beantwoorden vraag. Het weer is elk jaar wel verschillend en het droombeeld van skiën kan wel verlangd worden maar nooit gegarandeerd. Sinds we Heliski zijn gestart in 1996, hebben we het ganse weerpakket gehad. Één van de redenen dat ons gasten steeds terugkomen is omdat we seizoen na seizoen een pak betrouwbare diepsneeuw krijgen in Skeena Mountains.

December, januari en begin februari zijn traditioneel kouder en de dagen zijn korter. Als U voor deze periode kiest, dan biedt de koudere temperaturen U fantastische bostrajecten aan wanneer het weer ongeschikt is om hogere toppen aan te doen.

Midden februari tot midden maart is de meest populaire periode voor Heliski. Hou wel rekening om minstens 12 maanden tevoren Uw vakantie te boeken. De dagen zijn dan langer en het weer begint zich te stabiliseren. Met uitzondering van de doortocht van sneeuwstormen komende vanuit het westen. Eind maart en april geeft U fantastische sneeuwcondities die altijd werden onderschat. Vergeet Uw golfclubs en neem Uw ski’s of board en geniet van de lange dagen, steile afdalingen met perfecte diepsneeuw. Vanaf april beginnen de dagen sneller te veranderen.

^ terug naar boven

Q: Hoeveel verticale meters skiën/boarden we?

enkel de verticale meters waar U voor gekozen hebt worden aangerekend. Wat U mag verwachten in welke week ook:

verticale meters

Tour Length Gemiddelde Garantie Als je geluk hebt!!
4 day 22,860 17,500 30,500
5 day 28,956 22,000 39,634
7 day 42,672 30,500 54,864
9 day 54,864 39,200 70,104
10 day 60,960 43,600 76,200

De hoeveelheid van skiën is bepaald door verschillende factoren:

  • vaardigheid en de wens voor skiën
  • weersomstandigheden een sneeuwcondities
  • hoeveel aan uren daglicht

^ terug naar boven

Q: Hoe goed moet ik kunnen skiën?

A: Heliskiing/boarding is niet voor beginners – voila, zo zit het nu eenmaal!!

Hoe graag we ook willen dat iedereen zou heliskiën, willen we ook dat al onze gasten één voor één van hun ervaring ten volle genieten. Omstandigheden en terrein zijn zeer afwisselend. Van open vlaktes en gletsjers met beperkte helling tot steile en smalle bostrajecten. Sneeuwcondities variëren van windkorsten tot schouderdiepe poederbaden. Onze internationaal erkende gidsen doen hun uiterste best om de optimale condities op te zoeken maar elke sneeuwconditie is mogelijk tijdens gans het Heliski-seizoen. De perfecte week staat niet op Moeder Natuur’s agenda.

Onze gasten op één lat of twee latten moeten daarom beschikken over de nodige ervaring om alle condities aan te kunnen.

  • U moet over voldoende ervaring beschikken om elke piste in een gewoon skigebied te kunnen beskiën.
  • Uw afdalingen zijn grotendeels blauw/zwart en dit in elke omstandigheid. In het meest extreme met sneeuwstof op een windkorst.
  • Uw ervaring skiën/boarding is de laatste jaren steeds verbeterd en U kan meerdere dagtrips aan.
  • U heeft niet de ski-stijl van ee professional maar het vertrouwen om samen met Uw vrienden ‘good turns’ te maken.
  • Heliskiërs moeten in de mogelijkheid zijn om altijd parallel te skiën en als de omstandigheid dit vereist, parallel te glijden, 180° wisselstap uit te voeren en hele korte turns te maken. Heliboarders moeten ten alle tijden met vertrouwen op hun board kunnen staan en beschikken over een geode kanthandeling.
  • U hoeft geen tonnen ervaring te hebben in poedersneeuw maar U beschikt over voldoende kwaliteiten om buitenpiste te skiën.

Als er enige twijfel in je geest, wij zijn er om u te helpen om uw vermogen om ervoor te zorgen dat de reis is geschikt voor u te bespreken. Als u een reis en je hoeft niet aan bovenstaande criteria voldoen, kan u gevraagd worden bij de lodge te blijven. In dat geval zal er geen restitutie plaats. Dus als er enige twijfel in je geest helemaal niet, gelieve ons te contacteren alvorens te boeken.

^ terug naar boven

Q: Ik heb nog nooit een lawineontvanger gebruikt – is dit moeilijk?

Alle gasten van Last Frontier krijgen een training op het gebruik van de Mammut BarryVox ontvanger. Het is een moderne lawine reddingsontvanger met duo frequentie. De bediening door middel van enkel één knop maakt het voor ieder heel eenvoudig, zelfs voor diegene zonder opleiding.

Q: Kan ik mijn ABS airbag meebrengen?

. Alle gasten worden voorzien van zowel de training als de ABS airbag zelf. U mag Uw eigen ABS airbag meebrengen doch Uw gids moet vertrouwd zijn met het type van Uw ABS airbag. De ABS airbag is een kleine rugzak welke voorzien is van twee grote luchtzakken. Door het trekken aan de ontsteker worden de luchtzakken gevuld met lucht en komen zijdelings uit de rugzak. Het ABS airbag system is zo ontworpen om het risico tijdens een lawine ondergesneeuwd te geraken, te minimalizeren.

Q: Wat als gasten een speciaal dieet verlangen?

Laat ons aub weten welk dieet of menu U wenst tijdens Uw heliskitrip zodat we dit tijdig kunnen voorbereiden. Contacteer ons

Q: Is er een internetverbinding?

Ja. Er is een low-speed verbinding. Ondanks onze beste inspanningen om klanten ervan te overtuigen dat ze hun vakantie willen genieten meer zonder verbinding met het net, sommige gasten hebben deze service. Er is draadloze toegang, zowel Bell2 Lodge en Ripley Creek. Echter, tegen betaling bij Bell 2 Lodge, want het is een satelliet systeem..

^ terug naar boven