OVER ONS

Last Frontier Heliskiing

Hele tijd terug, in 1969, de Grand Duc Mine vlak bij Stewart BC, was op zoek naar een expert in het controleren van lawinegevaar. Herb Bleuer, een berggids recentelijk overgekomen uit Zwitseland, was de geschikte persoon. Buiten zijn werk ging Herb in zijn vrije tijd skitoeren in zijn werkgebied.

Veel later, Herb werd heliskigids actief in gans de provincie waarvan 25 jaar in Whistler. Op Herbs’ aanbeveling, ging George Rosset en zijn ambitieuze partners in 1996 het gebied ontdekken voor hun heliski-ideeën.

Zij waren versteld over wat zij vonden. Euforisch om het feit dat Bell2 Lodge was gesitueerd midden in hun Heliski-paradijs. Oorspronkelijk was de Lodge gebouwd in 1979 om reizigers te ontvangen op weg naar Alaska. Na 2 succesvolle heliski-seizoenen in de Bell2, werd een volledig renovatieprogramma van de gebouwen opgestart.

In 2001 werd een tweede basis opgericht in Stewart - Ripley Creek Inn.

De mensen

Last Frontier Heliskiing wordt gerund door drie partners. Gans het jaar zijn zij fulltime bezig met hun passie voor sneeuw.

George RossetGeorge Rosset startte zijn skicarrière in de jaren 80 als gast met Canadian Mountain Holidays (CMH). Hij was zo onder de indruk dat hij niet veel later voor een tweede maal terug ging. George vond het oké maar was overtuigd dat hij dit beter kon. (iemand die ooit bij CMH geweest is, weet dat beter doen echt een uitdaging is). In 1991 begon hij met TLH Heliskiing tot 2009 toen TLH verkocht werd. George’s Zwitsers hart lag meer in het noorden van BC en hij is een perfectionist. U zou hem moeten zien als hij tijdens het ontbijt de versheid van onze croissants beproeft. Georges wil dat alles ook eerlijk verloopt. Met perfectionisme en eerlijkheid heeft Georges succesvol een concept gecreëerd waarbij Last Frontier wereldwijd de meest gezochte Heliski-bestemming is geworden.

Franz FuxFranz Fux, ook een Zwitser en berggids die eerlijkheid nastreeft met een onmetelijke ervaring in het berglandschap. 3 van zijn 4 broers zijn berggidsen. Men kan gerust stellen dat het in zijn bloed zit. Ook hij begon zijn carrière in Canada bij CMH en was de pionier in de vereerde Adamants Lodge. Na het het voorstel van Last Frontier aandachtig te hebben bestudeerd, was de beslissing door Franz snel genomen. Franz kent de bergen als geen ander. Als de wijze uil van Last Frontier is hij constant bezig met zijn primaire bezorgdheid: de veiligheid van onze berggidsen en gasten.

Mike WatlingMike Watling - geen Zwitser, wel een Brit. Voor Mike waren de bergen ver weg, oneerlijk ver weg. Na een korte periode actief voor Shell in Zuid Amerika, kwam hij in 1996 werken voor George. Mike zag dat het goed was en bleef. Voor vele Europeanen die naar Canada verhuizen is de ruimte en de nabijheid van de natuur dat hen doet blijven. Van dit alles is er geen tekort bij Last Frontier. Zelfs na 15 jaar is Mike gepassioneerd om skiërs over gans de wereld te overtuigen dat Heliskiing een absolute “must” is.